Isobooster

Het toepassen van isolatiemateriaal bij renovatie of nieuwbouw heeft doorgaans als doel de warmte in ruimten zo lang mogelijk vast te houden. Het verlies van warmte wordt veroorzaakt door absorptie, emissie en convectie van het materiaal waar warmtestralen mee in aanraking komen. Warmtestralen (elektromagnetische straling ) die teruggekaatst of gereflecteerd worden, geven geen warmte af aan het oppervlak dat aangestraald wordt. De meeste oppervlakken van bouwmaterialen, inclusief de meest gebruikte isolatiematerialen, absorberen warmte goed, maar zijn slechte kaatsers. Meestal liggen de waarden rond 90% absorptie en 10% reflectie.

Technische informatie

De oppervlakken van metalen als aluminium, messing, koper, zilver en goud zijn over het algemeen goede reflectoren van warmtestralen, absorberen nauwelijks en hebben een lage warmte emissie, mits er lucht (gas) voor het metaal zit, zoals bij HR++ glas. In feite zijn de gedragingen van metalen wanneer geconfronteerd met warmtestralen al lange tijd bekend. Sterker nog; een van de eerste artikelen waarin aluminium als isolatiemateriaal wordt aanbevolen stamt al uit 1910.  Ter illustratie kunt u hier klikken om een artikel uit 1950 met een uitgewerkte toepassing in te zien.

Eén laag aluminiumfolie in het midden van een spouwconstructie verdeelt deze spouw in 2 temperatuurzones en creëert op deze manier twee effectieve stralingsbarrières op hetzelfde moment. Een aan elke zijde van de isolatiefolie. De kant die gericht is op de warme zijde zal slechts 3% absorberen en 97% reflecteren; dit is directe terugwinning van warmte! Tegelijkertijd en onafhankelijk zal de andere zijde 3% emitteren. De reflectie geeft het behaaglijke en comfortabele gevoel in een ruimte.

Isobooster-isolatiemateriaal

 

 

Het juiste materiaal

Gereflecteerde warmte wordt niet beïnvloed door de temperatuur van het aluminium. Doordat de isolatiefolie reflecteert wordt de temperatuur van de omgeving benaderd. Toepassing van meerdere lagen Isobooster folie achter elkaar scheidt de warmte verder van de kou, hetgeen tot een groter isolerend vermogen leidt.

In Isobooster isolatiemateriaal wordt het al bekende principe van reflectie gecombineerd met een innovatie op het gebied van de samenstelling van het isolatiefolie, dat hoofdzakelijk uit duurzaam en goed recyclebaar polyethyleen bestaat en heel weinig aluminium bevat.

Wilt u écht besparend isoleren door gebruik te maken van reflectie? Vraag dan een offerte bij ons aan! Wij hebben ruime ervaring in het bedienen van zowel de particuliere als de professionele markt.  

 Vragen over Isobooster?

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht