Vochtwering

Wanneer je last hebt van optrekkend vocht hangt er vaak een wat muffe, vochtige lucht in huis. Heb je het idee, dat de muren soms wat vochtig aanvoelen? Naar alle waarschijnlijkheid is de luchtvochtigheid in huis te hoog. Veel woningen hebben te maken met vochtproblemen.

Vocht in huis

Als de luchtvochtigheid in huis te hoog is, dan is er sprake van gezondheidsrisico's. In combinatie met de meestal aangename temperaturen in huis is het een ideale voedingsbodem voor allerlei schimmels, die nare gezondheidsklachten op leveren. Een tweede nadeel van vocht ligt op financieel vlak. De hogere luchtvochtigheid zorgt ervoor, dat de temperatuur binnen niet prettig aanvoelt. Enerzijds heb je de behoefte om de ramen open te gooien, anderzijds moet de verwarming hoger. Een foute combinatie, als je op de energiekosten wilt besparen.

Oplossingen voor optrekkend vocht

De aanwezigheid van optrekkend vocht in huis, vanaf de vloer of in vochtproblemen muren, worden vaak veroorzaakt door een te hoge vochtigheid in de ondervloer of in de kruipruimte. Een van de beste manieren om aan vochtbestrijding te doen, is de kruipruimte isoleren.

Isolatie kruipruimte

Kruipruimte isolatie bestaat uit twee delen. Enerzijds moet een dikke folie op de bodem het vocht tegenhouden. Anderzijds moet de vloer van je woonkamer een bescherming krijgen tegen optrekkende kou. Tonzon vloerisolatie zorgt hier precies voor. De folie op de bodem van de kruipruimte zorgt voor vocht wering en een soort van kussentjes die tegen de onderkant van de vloer worden bevestigd zorgen voor de isolatie. Kou en vocht in huis krijgen zo geen kans. Het binnenklimaat verbetert en je bespaart meteen op je energiekosten.

 Kijk ook bij onze afdeling vochtbeheersing: http://www.pho-vochtbeheersing.

Vochtwering1[1]

 

Referenties:

 

Beste Koen,

We zijn nu meer dan een maand verder, al binnen een week was het onder de vloer droog, gedurende de vorst periode waren de ramen bijna condens vrij. Lia heeft na het plaatsen van de folie geen enkele  keer de ramen droeg hoeven te maken.

De eiken vloer is droger en het klimaat in huis is beter, `s avonds om 23.00 gaat de thermostaat op 15 graden, `s ochtend is het dan nog 15-17 graden, het koelt iets af.

Qua gasverbruik kan ik nog niets zeggen.

We zijn er blij mee.

Fred Barendse

 

 Vragen over vochtwering?

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht